23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Ingen ambitiøs finanslov

Udbedringer af offentlige bygninger og af infrastrukturen er udsat til separate forhandlinger.
Finanslov 2008 sætter ikke kroner og ører på velfærdens fysiske rammer. Denne udmøntning må i stedet afvente de kommende forhandlinger om regeringens forslag til en kvalitetsfond, som blev præsenteret i sidste uge.

- Det kan derfor konstateres, at finanslovsforslaget for 2008 ikke i sig selv byder på en forstærket indsats overfor det tiltagende vedligeholdelsesefterslæb på de offentlige bygninger og infrastrukturen. Udbedring af nedslidte skoler og sygehuse, forældet infrastruktur og trængselsproblemer på veje og spor må skuffende nok afvente de kommende forhandlinger, fastslår adm. direktør i Dansk Byggeri i en kommentar til regeringens finanslovsforslag.

- Der er således ingen ambitiøs finanslov, som regeringen fremlægger. Intet nyt under solen. Til gengæld er der skabt forventning til forhandlingerne om kvalitetsreformen, der skal resultere i en forbedring af velfærdens fysiske rammer, siger Jens Klarskov med henvisning til, at finanslovsforslaget alene indeholder en uspecificeret kvalitetsfond på 50 mia. kr.

Dansk Byggeri noterer sig, at finanslovsforslaget har afsat midler til øget forskning. I den forbindelse udtrykker Jens Klarskov håb om, at der tildeles byggeriet øgede midler til forskning, sådan som det er stillet i udsigt af Økonomi- og Erhvervsministeriets i den byggepolitiske handlingsplan, som kom tidligere på året.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094