23948sdkhjf

Ambitiøs arkitektkonkurrnce for Herning Bymidte

Herning Kommune udskriver arkitektkonkurrence for Herning Bymidte – præmiesummen er på 750.000 kr.
Forvandling – om 10 år er Herning Fremtidens By
Herning Byråd har besluttet at udskrive en stor konkurrence om byrum og byliv for hele Herning Bymidte. Konkurrencen, der er Hernings hidtil største satsning indenfor innovativ byudvikling, omfatter samtlige gader og pladser i Herning Bymidte - med en samlet præmiesum på 750.000 kr.

- Konkurrencen skal inspirere til udviklingen af Herning bymidte med fokus på at skabe nye spændende byrum, der kan understøtte fremtidens byliv og styrke Hernings identitet, siger Byplanudvalgets formand, Knud B. Troelsen.

Byudvikling for millioner
Fuldt realiseret forventes projekterne at koste i størrelsesordenen 150 mio. kr. Den gennemgribende fornyelse af Herning Bymidte ventes realiseret med en tidshorisont på 10-12 år. Herning Byråd har allerede disponeret en pulje til de første projekter, som derfor ventes igangsat allerede i løbet af 2008.

Byrum og Byliv
Konkurrencens alt afgørende udfordring til arkitektfirmaerne bliver at skabe en levende og sammenhængende bymidte i Herning med fokus på høj arkitektonisk kvalitet og med stor brugsmæssig værdi. Deltagerne i konkurrencen skal derudover specifikt redegøre for, hvordan forslagene understøtter bylivet og giver byen en stærk identitet.

Herning … ’Den levende By’
Konkurrencen udskrives af Herning Kommune i samarbejde med Akademisk Arkitektforening. Konkurrenceperioden løber er fra 1. oktober 19. december 2007. Konkurrencens titel er: Herning … ’Den levende By’ -byrum og byliv i Herning-

Deltagerne kan aflevere løsningsforslag til én eller flere af følgende tre kategorier af byrum:

- Gågaderne
- Torve og pladser
- Smøger og velkomstarealer (i forbindelse med P-pladser)

Den samlede præmiesum er 750.000 kr. Der uddeles en førstepræmie for hver af de tre kategorier på minimum 175.000 kr.

- Det er en stor dag og en stor beslutning. Med denne arkitektkonkurrence starter vi på en ny og spændende udvikling af Hernings bymidte. Vi viser omverdenen, at vi er fast besluttet på at skabe en by, som udstråler en stærk identitet og som danner en optimal ramme om oplevelser og byliv. En ny og tiltrækkende bymidte vil – sammen med Hernings status som en attraktiv uddannelses- og universitetsby – automatisk udvikle en meget kraftig synergi og styrke Hernings position, siger Byplanudvalgets formand, Knud B. Troelsen.



Kilde: Herning Kommune - www.herning.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093