23948sdkhjf

Skatteministeren hjælper virksomheder mod svindel

Efter nedlæggelsen af netborger.dk, har lokale håndværksmestre haft svært ved at identificere de reelle ejere af ejendomme. Nu har en ny hjemmeside set dagens lys, www.ois.dk, hvor der nu stilles ejeroplysninger om ejendomme til rådighed for håndværksmestre og anden offentlighed.
Tømrermester Ole Brus Sørensen i Ebeltoft stod i sommer med et problem. Han kunne ikke længere sikre sig, at kunder, der bestilte et arbejde udført af hans virksomhed Snedkergården, rent faktisk også ejede den ejendom, arbejdet skulle udføres på. Det havde hidtil været nemt at finde ejeroplysninger på internettet på netborger.dk, men denne funktionalitet blev nedlagt i forbindelse med kommunesammenlægning. Efter at have talt med kommunen og SKAT flere gange uden at det førte til en løsning, henvendte han sig til Håndværksrådet.

- Uden den elektroniske adgang skal vi hente oplysninger hos kommunen eller i tinglysningsbogen på dommerkontoret, hver gang vi giver et tilbud. Det ville være frygteligt tidskrævende og i øvrigt også koste et gebyr. Det er vigtigt for os at vide, at det er Per, der ejer ejendommen, når han bestiller en opgave, for hvem siger, at Poul vil betale, hvis det i virkeligheden er ham, der ejer den, siger Ole Brus Sørensen og tilføjer, at han er glad for Håndværksrådets hjælp og ministerens velvilje.

Håndværksrådets administrerende direktør Paul Mollerup skrev til skatteministeren, og i et brev til Håndværksrådet svarer skatteminister Kristian Jensen nu, at han godt kan se at nedlæggelsen af www.netborger.dk medfører forringelser af erhvervslivets forhold. Ministeren har derfor været i dialog med Erhvervs- og Byggestyrelsen efter Håndværksrådets henvendelse, og Erhvervs og Byggestyrelsen stiller nu ejeroplysninger om ejendomme til rådighed på www.ois.dk .

- Der er heldigvis flere og flere, som bruger ejeroplysninger aktivt for ikke at ende i sager, hvor der kan blive problemer med at få betalingen hjem. Adgang til ejeroplysninger om ejendomme er et vigtigt redskab, og vi er meget glade for at skatteministeren og økonomi- og erhvervsministeren fandt en løsning i regi af Erhvervs og Byggestyrelsen, siger adm. direktør i Håndværksrådet Paul Mollerup.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109