23948sdkhjf

Det stressede liv er prestigefyldt

Danskerne snakker hele tiden om at være stressede, men er danskerne i det hele taget så stressede, som de siger. Nej, siger forsker, men for danskerne er stress = prestige.
Ifølge det Nationale ForskningsCenter for Arbejdsmiljø (NFA) er ca. 10% af den danske befolkning meget stressede. Debatten om stress fylder meget i danskernes hverdag, men en forsker for NFA understreger, at danskerne i virkeligheden ikke er så stessede, som de ønsker at fremstå.

- Der er mange mennesker, som siger, at de er stressede, når de har travlt. På den måde bliver det et modeord. Så fortæller man både sig selv og andre, at man er meget involveret. Mange relaterer sig til stress, fordi det signalerer til omverdenen, at man er et vigtig led i processen, siger Henning Korsbæk Frandsen fra NFA til Berlingske Business. Han mener, at det er et fåtal af de folk, som giver udtryk for at være stressede, der faktisk er ramt af fænomenet.

Hos Akademikernes Centralorganisation deler man ikke helt opfattelsen af, at stress er blevet et modebegreb.

- Jeg mener ikke, at man bare kan sige, at folk siger, at de er stressede, så snart de har travlt. Noget, som bekymrer mange af vores medlemmer, er, at de ikke føler at de udfører deres arbejdsopgaver godt nok, fordi de ikke har tid. Desuden, mener jeg, at det er et grundvilkår i et moderne menneskes liv at være stresset i perioder, siger Sine Sunesen, formand for Akademikernes Centralorganisation.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094