23948sdkhjf

Svømmehalstag fungerer som svamp

En fejlkonstruktion i det 14 år gamle Køge Svømmeland giver kommunen en millionregning, og trods det åbenlyse byggesjusk er der ingen erstatning at hente.
COWI har udarbejdet en rapport for Køge Kommune, der afslører at taget over Køge Svømmeland suger fugt til sig som en svamp.

COWI vurderer, at taget over svømmelandet indeholder 4.400 liter vand – normalt skal taget kun indeholde 2.200 liter vand. Det betyder, at svampe og råd har perfekte vækstbetingelser, hvilket kan medføre en vis ustabilitet i tagkonstruktionen.

Rapporten fra COWI afslører, at fugten kommer indefra, og at det er konstruktionen af taget, der har medført fugtproblemerne. Der er både problemer med tagets nedløb, isoleringen og den dampspærre, der skal holde fugten fra bassinerne ude.

Cowi foreslår tre forskellige løsningsmodeller, hvor den dyreste koster næsten 6 millioner og indebærer et helt nyt tag. De to andre løsninger er forslag til forskellige grader af reparation til henholdsvis 2,5 millioner og 3,5 millioner kroner.

Den entreprenør, der i sin tid stod bag byggeriet, eksisterer ikke længere, og derfor er en erstatning uden for rækkevidde.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157