23948sdkhjf

Klimaforandringer giver nye muligheder for byggebranchen

Dansk Byggeri afholder den 1. oktober 2007 et møde om udvikling af markedet for energieffektivisering af den bestående bygningsbestand og lægger op til etablering af et erfaringsnetværk mellem medlemsvirksomhederne
Der er igennem de senere år sat fokus på klimaforandringer og energiforbrug, herunder energiforbrug i bygninger. Særligt mulighederne for at reducere brugen af fossile brændstoffer er på dagsordenen - både nationalt og internationalt.

- Knap halvdelen af energiforbruget i Danmark anvendes i bygningsbestanden. Det placerer byggeerhvervet centralt, når det gælder energieffektivisering og reduktion af fossile brændstoffer – både i nybyggeri men nok så meget i den bestående bygningsbestand, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Marked for energirenovering
Med henblik på at reducere energiforbruget i bygninger eller i højere grad at forsyne bygninger med energi fra vedvarende energikilder, er der en lang række markedsmuligheder, som byggeerhvervet kan opdyrke.

- Derfor indbyder vi nu interesserede medlemsvirksomheder til et udviklingsmøde, hvor der med afsæt i en overordnet vurdering af markedspotentialet og konkrete erfaringer med energieffektivisering og energirenovering i den bestående bygningsmasse, lægges op til et tættere samarbejde om udvikling af markedsområdet for energirenovering.

- Ved mødet lægges der desuden op til en drøftelse af interessen for etablering af et forum for erfaringsudveksling og videnopbygning mellem Dansk Byggeris medlemsvirksomheder, tilføjer Michael H. Nielsen.

Møde med flere mål
Udviklingsmødet har primært til formål at fremme interessen for udvikling af markedet for energieffektivisering og energirenoveringer blandt Dansk Byggeris medlemsvirksomheder. Særligt udvikling af markedet for energisparepakker, der omfatter en samlet pakke bestående af rådgivning, styring og udførelse af energisparetiltag og/eller etablering af vedvarende løsninger (VE-løsninger) samt evt. finansieringsformidling.

Sekundært har udviklingsmødet til formål at skabe et netværk af virksomheder, som Dansk Byggeri kan have kontakt med, når der er behov for det i en politisk eller mediemæssig sammenhæng på energiområdet. Det kan fx være når der i forskellige situationer er behov for gode og konkrete eksempler på byggeerhvervets ydelser, når det gælder energieffektivisering og energibesparelser.




Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19