23948sdkhjf

Udskældt Rambøll-byggeri i Skt. Petersborg

På grund af en 396 meter høj skyskraber, som Rambøll er med til at projektere, risikerer Skt. Petersborg at blive fjernet fra FN-organisationen Unescos liste over verdens kulturarv. Skyskraberen ødelægger byens historiske centrum, siger kritikere af byggeriet.
Verdensarvs-områder er erklæret bevaringsværdige af det internationale verdensarvs-program, der administreres af Unesco, skriver Ingeniøren.

De danske rådgivere Rambøll er med til at projektere en 396 meter skyskraber midt i Skt. Petersborgs smukke, historiske centrum, der er at finde på Unescos liste. Det er gennem opkøbet af britiske Whitbybird, at Rambøll er kommet i russernes og Unescos søgelys.

Whitbybird var allerede involveret i byggeriet inden Rambøll opkøbte dem både i forbindelse med de geotekniske forundersøgelser, projekteringen og byggefasen af glas- og stålskyskraberen.

Lokale kritikere har henledt Unescos opmærksomhed på højhusbyggeriet, der vil ødelægge millionbyens lave skyline og overtrumfe byens nyklassicistiske arkitektur og spolere udsigten henover byens historiske centrum.

Rambølls kommunikationschef, Karen Hoby Skanning, kender ikke til kritikken af projektet og vil derfor heller ikke kommentere den.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093