23948sdkhjf

STARK til kamp for murerne i grotesk branchestrid

Til gavn for et bedre og sundere arbejdsmiljø for murerne, toner STARK rent flag og støtter murernes krav om at reducere antallet af mursten på pallerne.
Bølgerne går højt i byggebranchen. Det er efterhånden længe siden, at Dansk Byggeri og Byggegruppen i 3F indgik aftale om, at der kun skal være 80 mursten på en palle, i stedet for 112, som der er i dag. Aftalen er lavet til gavn for et bedre arbejdsmiljø for murerne. Hvis antallet af mursten på pallerne reduceres med 32 styks, belastes murersvende og murerarbejdsmænd langt mindre, når de håndterer stakkene. Så aftalen gavner murernes arbejdsmiljø og betyder, at murerne udsættes for mindre belastning og færre tunge løft i udførelsen af deres daglige opgaver.

Alligevel nægter teglstensproducenterne at opfylde aftalen. Det er for besværligt og for dyrt, siger de.

STARKs administrerende direktør, Lars Hansen, står mildest talt uforstående overfor teglstensproducenternes blokering af, at aftalen kan ske fyldest:

- Ved hele tiden at være på forkant med vore professionelle kunders behov, vil vi hjælpe kunderne til øget konkurrenceevne, højere lønsomhed og større arbejdsglæde, fastslår STARKs administrerende direktør, Lars Hansen og pointerer, at STARK støtter murernes krav om, at mursten nu og i fremtiden leveres med 80 mursten pr. palle i stedet for 112.

At sagen har udviklet sig til en decideret strid mellem producenterne og STARKs kunder kan synes grotesk. Ikke mindst taget i betragtning, at bedre arbejdsforhold for murerne kan føre til større effektivitet i opførelsen af det murede byggeri.

STARKs indkøbsdirektør, Michael Jensen understreger, at ønsket om 80 sten pr. palle ikke grebet ud af den fri luft. Det er et ønske, der stammer fra et grundigt forarbejde gjort af branchens murere og murernes medarbejdere:

- Fra STARKs side har vi en klar holdning til problematikken. Når vore kunder ønsker at få mursten leveret på paller med 80 sten, er det vores opgave at søge at levere dette. Vi skal ikke gøre os til dommere over vores kunders ønske. Derfor har vi naturligvis også udtrykt denne holdning overfor vore leverandører af mursten og meddelt dem, at STARK har en klar forventning om, at de snarest vil være i stand til at levere paller med 80 sten, slutter Michael Jensen.

STARK er indtil videre den eneste trælast- og byggematerialeforretning, der har valgt at udtrykke sin holdning i sagen.

STARK beskæftiger 3.200 medarbejdere, fordelt på 88 trælaster, byggecentre og specialforretninger. STARK omsætter årligt for 8 mia. kr. STARK er en division i DT Group a/s, der er Nordens største distributør af byggematerialer.

Kilde: STARK

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11