23948sdkhjf

Elegance til køkken og bad

Armaturvirksomheden Damixa i Odense har udviklet en ny serie vandhaner, der kombinerer enkelhed, nutidigt dansk design og avanceret teknologi.
Armaturproducenten Damixa i Odense har udviklet en ny serie vandhaner, som forener avanceret og brugervenlig teknologi med enkelhed og nutidigt design.

Den nye Profile-serie, der omfatter vandhaner til håndvask, køkken, bidet samt bruse- og karbad, er designet og udviklet i partnerskab med et af Danmarks største arkitektfirmaer, Arkitema i Århus.

Profile-vandhanerne er brugervenlige og nemme at betjene. Håndtaget står lodret op, når armaturet ikke er i brug. Det understreger det markante design, der kan tilføje elegance til ethvert køkken eller badeværelse.

- Håndtaget betjenes som et joy-stick og føres bagud, når der åbnes for vandet, og til højre eller venstre, når vandets temperatur skal indstilles. Det kan ske med en så let berøring, at Profile-vandhanerne kan betjenes med fx albuen, oplyser chefingeniør Jørgen Børsting fra Damixas forsknings- og udviklingsafdeling, hvor 20 ingeniører og andre teknikere arbejder med at udvikle morgendagens armaturer.

Branchens innovative frontløber
Blandt nyskabelserne er Damixa X-ChangeTM-systemet, som er integreret i Profile-serien, og som gør det muligt for brugeren selv at udskifte sit armatur på under 20 sekunder uden at lukke for vandet.

Damixa, der netop har fejret 75 års jubilæum, har i årtier været den europæiske armaturbranches innovative frontløber. Virksomheden har udviklet nye produkter og teknologier, som har bredt sig i hele branchen og i dag præger millioner af europæiske boliger. Fx enkeltgrebsarmaturet og avancerede vandspare- og sikkerhedselementer.

Damixa-koncernen er grundlagt i 1932 i Odense, hvor hovedsædet fortsat ligger. Derudover har koncernen selskaber i Tyskland, Holland, Belgien og Italien. I 2006 beskæftigede koncernen i gennemsnit 613 medarbejdere, heraf 377 i Danmark.

Koncernomsætningen udgjorde ca. 725 mio. kr., heraf 442 mio. kr. i det danske moderselskab.

Kilde: Damixa

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109