23948sdkhjf

Naturlig forklaring bag Tvillingetårnenes kollaps

En ingeniør fra et universitet i England kan nu ved hjælp af en matematisk model bevise, at World Trade Center’s hurtige og totale kollaps i høj hastighed har en naturlig forklaring.
Teorierne om tvillingetårnene i New York’s kollaps den 11. september 2001 er mange. Én af teorierne går på, at kollapsene slet ikke skyldes de to fly, der kolliderede med tårnene. I stedet at der var placeret sprængstoffer på udvalgte etager for at kunne skabe det symmetriske og meget hurtige kollaps.

Ingeniør og ph.d. Keith Seffen fra Cambridge University sidder med i en ingeniørvidenskabelig strukturgruppe og har foretaget en grundig analyse af de to tårne’s kollaps.

Keith Seffen har udviklet en model af kollapsets forløb med udgangspunkt i tårnenes evne til at bære de sammenstyrtede etager, der lå over flyene. Modellen simulerer den successive knusning af de individuelle underliggende etager, det vil sige, et progressivt kollaps. Ifølge Seffens og Ingeniøren var tårnenes bæreevne begrænset og kunne derfor ikke bære de etager, der var styrtet sammen øverst. Derfor tog det kun 10 sekunder for tårnene at styrte i grus, efter selve kollapset var påbegyndt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078