Sådan kommer du af med gælden
I RKI er der registreret mere end 220.000 personer med økonomiske problemer, der er så store, at de ikke kan betale hvad de skylder
I bogen, "Gældsramt på vej mod gældssanering" kommer Christian Kirchhoff Bruhn med et kraftigt opråb til de op mod 500.000 danskere, som latent befinder sig i en situation, der kan udløse alvorlige privatøkonomiske problemer og ende som en social deroute. Bogen er udsendt fra forlaget Gigraf.
Der findes altid en løsning
Gæld er ofte et resultat af en uansvarlig livsstilsførelse, der pludselig står for fald. Pludselig er friheden lagt i håndjern, og lyset for enden tunnelen er væk. Regningerne hober sig op, og kreditorerne står på skuldrene af hinanden for at få deres tilgodehavende.
Noget af forklaringen på, hvordan det kan gå så galt skal formentlig findes i liberaliseringen af de finansielle markeder. Indtoget af de hurtige lån hos de såkaldte 30-minutters finansieringsselskaber har ført til uimodståelige fristelser, og som så igen har ført til et alt for stort privatforbrug.
De fleste gældsplagede danskere er således ofre for deres egen uansvarlighed, men det er faktisk forholdsvis enkelt at finde en løsning på de økonomiske problemer. Det svære består i efterfølgende at komme gennem den ofte lange periode, indtil problemerne er løst.
Kom af med gælden
I bogen gives der et overblik over mulighederne for personer, der er havnet i et gældsfængsel, og forfatteren kommer med konkrete bud og trin-for-trin guide på, hvad den gældsplagede person skal gøre også for at komme i betragtning til en gældssanering. Samtidig gives der et kærligt spark til de gældsramte om at ændre deres livsstil og tilpasse sig den nye livssituation.
- Det gælder om at få folk til at reagere. Jo før, jo bedre. Det er vigtigt at huske på, at vi her taler om et materialistisk problem, som der altid findes en løsning på. Det første man skal gøre er at få kontakt til en professionel rådgiver, der kan gøre alt det nødvendige og tage kontakten til kreditorerne, fortæller Christian Kirchhoff Bruhn.
Den gældsplagede person vil ofte blive opfattet som useriøs eller utroværdighed, og kravene fra banker og kreditorer kan i den grad sætte følelserne i kog. Derfor skal en tredjepart tage over.
Erkend problemet
- Men det kan kun ske, hvis man vil erkende at der er et problem. Selvom gældslavinen ruller, og situationen er alvorlig tilspidset, så er der mange, der nægter at erkende, at de har et problem, forklarer Christian Kirchhoff Bruhn.
Forfatteren vil med sin bog gerne have læseren til at tænke over livets store spørgsmål og flytte fokus fra materialisme over mod de smukke ting i livet, hvor penge er noget sekundært.
Christian Kirchhoff Bruhn er født i 1947. Er uddannet og har arbejdet i den finansielle sektor i omkring 35 år. Har studeret økonomi, jura og filosofi. Har i 20 år arbejdet med gældsramtes problemer.
Bogen er netop udkommet og kan købes i alle velassorterede boghandlere og på nettet.
tøtte