23948sdkhjf

Estere bygger billigboliger i Danmark

Det blev en virksomhed fra Estland, der skal være med til at opføre Ritt’s billigboliger i forbindelse med projektet Karens Minde i København. Esterne bygger boliger på samlebånd under tag – besparelsen ligger derfor i byggeprocessen ikke i den lave løn.
Estere skal opføre 36 boliger i projektet Karens Minde i København – 12 af disse boliger er de første ud af 5.000 billigboliger, der skal opføres i København i løbet af de kommende år. Billigboligerne er et produkt af Ritt Bjerregaards valgkamp tilbage i 2005.

Fonden bag Billige Boliger har længe haft kig på en række potentielle leverandører til de billigboliger, der skal opføres i København. den estiske virksomhed Kodumaja er den første udvalgte i en lang række af leverandører.

Virksomheden Kodumaja producerer boligerne i træ og på samlebånd under tag til den nette sum af 5 – 6.000 kroner pr. m2 eksklusiv moms og fundament. Sammenlignet koster et gammeldagsopført træhus mellem 8-15.000 kr. pr. m2.

Mindst 75% af byggeomkostningerne afholdes på fabrikken. De sidste 20-30% af besparelsen hentes ved, at konceptet ligger fast, når først produktionen begynder. Bygherren kan altså ikke komme rendende med alskens ændringer undervejs.

De første boliger skal stå klar til marts næste år.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125