23948sdkhjf

Grundsten lagt til Danmarks største hotel

Mandag foretog den nye transport- og energiminister Jakob Axel Nielsen grundstensnedlæggelsen til CABINN Metro i Ørestad. Hotellet er det første byggeri i kvarteret Ørestad Down Town i Ørestad City og forventes at stå færdigt medio 2009.
Det er den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind, der har tegnet CABINN Metro, som får en kapacitet på over 700 værelser og dermed bliver Danmarks største hotel.

Placeringen i Ørestad City nær Københavns Lufthavn, Ørestads mange virksomheder og kun 10 minutters Metrotur fra Kongens Nytorv er ideel for det nye hotel. Endvidere åbner topklasse-golfbanen Royal Golf Centers ”Open Course” for spil ved sæsonstart 2008 lige på den anden side af vejen.

- CABINN viser med dette projekt vejen frem for hoteludviklingen i København som det første hotel i Ørestad og med en klar international profil. I CABINN Metros tilfælde er der ingen tvivl om, at den lave overnatningspris i kombination med den dristige arkitektur vil blive et sikkert hit for turister, forretningsrejsende og konferencedeltagere, siger Lars Bernhard Jørgensen.

CABINN Metro byder, ud over café og restaurant, også på et mødecenter med plads til 200 personer, en lobby bar samt et større businesscenter for de travle forretningsrejsende.

Hotellet bliver en arkitektonisk attraktion i sig selv. Når man i 2009 kommer kørende ad Center Boulevard vil man opleve Libeskinds røde gavle og blå og grå facader med aluminiumprofiler, der udfordrer den konventionelle forventning om velordnede, vandrette linjer og en tydelig etageopdeling.

Med den meget synlige beliggenhed i bydelen er hotellet et passende vartegn for Libeskinds karakteristiske leg med form og linjer.

- Et andet aspekt er, at CABINN Metro bliver det sikreste hotel i Danmark. Hotellet kommer til at leve op til selv de strengeste amerikanske krav. Sagen er den, at de amerikanske turoperatører skal tegne forsikringer, som er meget kostbare, hvis ikke de strengeste krav til sikkerhed kan opfyldes, siger CABINNs direktør Niels Fennet.

Del af Ørestads nye kvarter – Ørestad Down Town
CABINN Metro kommer til at ligge i det nordvestlige hjørne af Ørestad Down Town, hvis masterplan ligeledes er udarbejdet af Daniel Libeskind.

Daniel Libeskind er et at verdens absolut største navne indenfor moderne arkitektur. Studio Daniel Libeskind står bag flere berømte bygningsværker og har udviklet masterplanen på opdrag fra NCC Property Development i et samarbejde med Ørestadsselskabet.

CABINN bliver dermed en del af et nyt spændende byområde, som uden tvivl bliver et vigtigt fremtidigt ”omdrejningspunkt” i Ørestad.

Bygningerne i Daniel Libeskinds plan vil, med sine forskudte plan, skæve vinkler og buede facader, danne rammerne om spændende byrum, hvor mange forskellige mennesker vil få deres daglige gang. Torve, pladser, stræder og gårdrum er tænkt udformet med inspiration fra det gamle København og fra lignende steder i f.eks. New York, Berlin og Barcelona.

- CABINN Metro vil med sin størrelse i sig selv medvirke til at skabe liv i den nye bydel. Ørestad Down Town får i sig selv mere end 5.000 arbejdspladser og ca. 140 boliger. Hertil kommer gæsterne til Field’s, der ligger dør om dør med hotellet. Ørestad Down Town kommer til at rumme en mangfoldighed af forskellige mennesker med forskelligt ærinde, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, Ørestadsselskabet.

Foruden masterplanen for Ørestad Down Town og designet af det nye CABINN Hotel er Studio Daniel Libeskind også i gang med forprojekteringen af tårnbebyggelserne midt i planen.

Kilde: Ørestadselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078