23948sdkhjf

Danmarks Biblioteksskole får endelig eget hus

Danmarks Biblioteksskole får for første gang i 34 år eget domicil opført i totalentreprise af en af Danmarks førende bygge- og anlægsvirksomheder, MT Højgaard.
Lige midt i campusområdet på Aalborg Universitet slog fredag Danmarks Biblioteksskole dørene op til deres flotte nye bygning. Biblioteksskolen får dermed for første gang i 34 år deres eget domicil, fortæller afdelingsleder Leif Emerek.

Danmarks Biblioteksskoles nye bygning på Fredrik Bajers Vej er ca. 2.800 kvadratmeter stor, og den er opført i totalentreprise af Danmarks førende bygge- og anlægsvirksomhed MT Højgaard. Projektleder Jens-Erik Vagnsø fortæller om et anderledes byggeri.

14 meter højt rum
- Danmarks Biblioteksskoles nye bygning har nogle steder meget højt til loft. I foyeren er der eksempelvis tre åbne etager – eller 14 meter - op til loftet. Det giver en dejlig rum-fornemmelse og plads til at tænke store tanker, hvilket må være perfekt for en uddannelsesinstitution. Åbningerne i etageadskillelserne sikrer, at der kommer dagslys ind midt i bygningen, og at alle områder derfor er meget lyse og venlige. Takket være det gode samarbejde mellem bygherre og de involverede parter er resultatet blevet rigtig godt, siger Jens-Erik Vagnsø.

Arkitektfirmaet Kjær og Richter har udformet dispositionsforslaget til Danmarks Biblioteksskoles nye bygning, mens arkitektfirmaet Christensen & Rottbøll A/S som aktiv partner i hele byggeriet har stået for hovedprojekteringen og sikring af den arkitektoniske idé til det flotte byggeri, man nu kan se på Fredrik Bajers Vej. Arkitekt Kim Jensen har været med i hele forløbet:

- Vi har gennem processen tilpasset dispositionsforslaget, blandt andet med hensyn til disponering af udearealer og indgangsforhold samt justeringer i forhold til brandmyndighedernes krav. Jeg synes, det færdige resultat bærer præg af den megen omhu og store indsats, alle parter har lagt i byggeriet, siger Kim Jensen fra arkitektfirmaet Christensen & Rottbøll A/S.

Danmarks Biblioteksskole i Aalborg uddanner unge studerende til biblioteksassistenter, bachelorer, bibliotekarer, masters, kandidater og ph.d.er i biblioteks- og informationsvidenskab

Kilde: MT Højgaard - http://www.mthojgaard.dk/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109