23948sdkhjf

Henning Larsen Architects bag Spiegels ny domicil

Henning Larsen Architetcs har vundet en international arkitektkonkurrence om at tegne Spiegel Gruppens nye hovedkvarter i Hamborg. Vinderprojektet er på 50.000 m2 og ligger på Ericusspitze i byens inderhavn. Det bliver et markant bygningsværk i Hamborgs havn.
Henning Larsen Architetcs skal tegne Spiegel Gruppens nye hovedkvarter i Hamborg på 50.000 m2. Det nye domicil skal ligge på Ericusspitze i byens inderhavn og bliver et markant bygningsværk i Hamborgs havn.

Spiegel Gruppen er en af Tysklands kendteste medievirksomheder og udgiver et af landets førende journalistiske tidsskrifter, Spiegel. Spiegel Gruppen er et moderne mediehus. Med det nye mediehus får Spiegel et hus, der er designet med stor vægt på fleksibilitet i brugen og åbenhed i forhold til omgivelserne.

Projektet består af to U-formede bygninger. Deres bevægende og levende udtryk er et spil med inspiration fra sejlskibe, det hvide papir og lyset. Bygningerne skaber to pladser. En ankomstplads mod Brooktorkai og en plads for ophold med forbindelse til kajpromenaden.

Henning Larsen Architects’ projekt er designet med fokus på at skabe en bæredygtig bygning. Naturlig ventilation gør det det meste af året unødvendigt at varme eller køle rummene. Et solcelleanlæg på taget dækker størstedelen af behovet for strøm. Sammen med en række andre miljømæssige initiativer er det baggrunden for, at dommerkomitéen fremhæver projektets bæredygtige karakter.

Kilde: Henning Larsen Architects - www.hlt.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141