23948sdkhjf

Større mulighed for vækst i udlandet

En ny prognose fra Byggematerialebranchen viser, at væksten i den danske byggesektor løjer mærkbart af i de kommende år. - Sats på udlandet, lyder det gode råd.
Byggematerialebranchen kommer med en ny prognose for den danske byggesektor – væksten vil i de kommende år falde og de virksomheder, der stadig ønsker at vokse må satse hårdere på udlandet.

Ifølge Byggematerialebranchen vil væksten i byggeriet i år falde med 3%, flade ud til 0,5% i 2008 og 1,3% i 2009.

- Det underbygger billedet af, at væksten ser ud til at have toppet. Producenterne siger også, at de nu kan mærke, at mange kunder har opbygget varelagre, som de bruger, inden de bestiller igen. Optimismen er fin, men man kan godt mærke, at væksten i efterspørgslen ikke er så stor som tidligere, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Byggematerialebranchen til dagbladet Børsen.

Derfor opfordrer Byggematerialebranchen danske virksomheder med vækstiver at lede efter muligheder i udlandet, at satse på mere end ét marked og mere end én kunde.

Sidste år stod Østeuropa for 7% af den samlede danske byggematerialeeksport og anses derfor som værende et potentielt vækstmarked for danske virksomheder.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095