23948sdkhjf

Tusindvis af østarbejdere i byggeriet

Antallet af østarbejdere i byggeriet er langt større end hidtil antaget og størstedelen har hverken arbejds- eller opholdstilladelse.
Hovedparten af de østarbejdere, der i øjeblikket knokler på de danske byggepladser, har hverken arbejds- eller opholdstilladelse, fordi de er udstationeret fra en virksomhed med postadresse i deres hjemland. Det oplyser Berlingske Business.

En ny undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at det er tilfældet for 2 ud af tre østarbejdere.

- Når folk er udstationeret fra et polsk firma, er de nærmest usynlige i det danske system. Vores opgørelse viser, at der er omkring 11.000 udstationerede østarbejdere i byggeriet, et tal der indtil videre slet ikke har figureret i debatten. Men det er netop dem, der får de laveste lønninger, og som fagforeningerne har sværest ved at tegne overenskomst for, siger Jens Arnholtz Hansen, forskningsassistent på forskningscentret FAOS på Københavns Universitet.

Ved udgangen af 2. kvartal i 2007 var kun 3.500 østeuropæere ansat i danske bygge- og anlægsvirksomheder, selvom godt 11.000 østeuropæere reelt er beskæftigede i branchen. Ca. 9% af de beskæftigede i den danske byggebranche er østeuropæere.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11