23948sdkhjf

Uændrede positive forventninger i byggesektoren

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er uændret 8% fra august til september, korrigeret for sæsonudsving. Byggeriets forventninger er således fortsat positive, men mindre positive end på samme tidspunkt sidste år. Indikatoren er en sammenvejning af forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning.
Den sæsonkorrigerede indikator for beskæftigelse er steget fra 4% til 5%, mens indikatoren for omsætning er steget fra 4% til 8%. Indikatoren for ordrebeholdning er faldet fra 12% til 11%.

Virksomheder, der repræsenterer 32% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af august i år, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegrænsninger. I forhold til sidste måned er dette tal uændret.

Samlet set vurderer bygge- og anlægssektoren, at den faktiske udvikling for beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation for perioden juni til august har været dårligere end forventet. For anden bygge- og anlægsvirksomhed har den faktiske udvikling for omsætning dog været bedre end forventet.

Kilde: Danmarks Statistik - www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141