23948sdkhjf

Overvågning af ansatte i gulpladebiler

Flere firmaer har udstyret deres gulpladebiler med en chip, der sladrer om, hvad bilerne bliver brugt til og hvornår. På den måde regner flere virksomheder med at "knalde" ansatte, der arbejder sort i mesters bil. Fagforeningerne er dog langt fra begejstrede.
Bliver en firmabil snuppet af SKAT under privatkørsel eller sort arbejde, kan det koste mester eller direktøren mellem 60 og 80.000 kr. Denne risiko har i stigende grad fået håndværksmestre og firmaer til at overvåge de ansattes kørsel ved hjælp af en chip.

Flemming Madsen fra Flemmings Gulvservice har 4 ansatte og fik allerede for tre måneder siden installeret overvågningsudstyr i sine biler.

- Mine biler lå og kørte utroligt meget i weekenden, så hvis jeg skulle komme skatteministeren i forkøbet, var det nødvendigt for at begrænse privatkørsel og sort arbejde, siger Flemming Madsen. Via sin computer kan han nu holde øje med alle detaljer omkring firmabilernes færden.

Kontrollen med medarbejderne har fået landets fagforeninger op på barrikaderne. Hos Blik- og Rørarbejderforbundet opfordrer man sine medlemmer til at lade gulpladebilen stå hos mester, og hos Dansk Elforbund efterlyses klarere retningslinier for, hvordan overvågningen skal anvendes og hvornår.

Hos Datatilsynet, der står for overvågningen herhjemme, har man endnu ikke taget stilling til, om virksomhedernes overvågning er lovlig. Én ting er dog sikkert – alle medarbejdere skal informeres forud for overvågning.

Kilde: DR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078