23948sdkhjf

Leveringtider på byggevarer faldende

De danske producenter af byggematerialer er efterhånden ved at få bugt med de lange ventetider på byggevarer. En ny undersøgelse fra Byggematerialebranchen viser, at ventetiderne nu er nede på godt tre uger. Men nu kæmper byggebranchen med andre problemer.
Byggematerialebranchen har udarbejdet en ny undersøgelse, der viser, at de danske producenter af byggevarer efterhånden kan følge med efterspørgslen. Leveringstiden er nu nede på tre uger hos de fleste.

- Det er bedre, hvis der overhovedet ikke er forsinkelse, men det er klart, at der er stor forskel på at vente to måneder og så to uger. For
et halvt eller helt år siden var der meget diskussion om, at hele byggeprocessen blev forsinket, og producenterne ikke gjorde nok ved det, men måske var det bare en total overophedning, og nu har det stabiliseret sig. Det ser ud til, at leveringstiderne har toppet,
og at der ikke er så meget at være urolig for, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Byggematerialebranchen.

Leveringstiderne er faldet både på grund af faldende efterspørgsel, og fordi producenterne har øget produktionskapaciteten.

I stedet for de lange ventetider på byggevarer, er helt andre problemer nu på banen. Mangel på arbejdskraft og de lange ventetider på byggesagsbehandling hos kommunerne spiller i stedet en væsentlig rolle hos landets håndværkere og entreprenører.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083