23948sdkhjf

Skanska AB siger farvel til Danmark

Entreprenørgiganten Skanska AB har sat sin entreprenørforretning Skanska Danmark til salg. Samtidig opjusterer koncernen lønsomhedsmålet for sin byggedivision og øger investeringerne i sine udviklingsdivisioner frem til 2010.
Skanska Danmark er sat til salg.

Den svenske entreprenørgigant Skanska AB har sat sin danske afdeling til salg, fordi den ikke har levet op til Skanska’s målsætning om at være førende på markedet, fortæller adm. Direktør Jan-Gunnar Slave til dagbladet Børsen.

Hverken Skanskas medarbejdere, kunder, udviklingsselskaberne Skanska Bolig, Skanska Øresund eller Skanska Asfalt berøres af beslutningen.

Samtidig med frasalget i Danmark opjusterer Skanska AB sit lønsomhedsmål for byggedivisionen. Derudover vil Skanska AB øge investeringerne i sine bolig-, erhvervs- og infrastrukturafdelinger.

CEO Stuart Graham for Skanska AB har forbedret koncernens overskudsgrad ved at forlade tabsgivende markeder som Rusland og Danmark.

Skanska har dog underskrevet en lejekontrakt for fire logistikanlæg – tre i Sverige og ét i Danmark – der løber over de næste 12 år og til den nette sum af 565 mio. kr.

Hvorvidt Skanska AB allerede ligger i forhandlinger med potentielle købere til Skanska Danmark, vil koncernens ledelse ikke ud med.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094