23948sdkhjf

Første spadestik til 500 boliger i alle afskygninger

Nu begynder byggeriet af BIG HOUSE i Ørestad Syd. Som navnet antyder, er der tale om et særdeles stort byggeri bestående af ca. 50.000 m2 boliger og 10.000 m2 erhverv. De cirka 500 boliger kommer til at bestå af forskellige boligformer. Overborgmester Ritt Bjerregaard tog i går første spadestik.
Konsortiet bag BIG HOUSE består af Ejendomsselskabet St. Frederikslund A/S, Dansk Olie Kompagni A/S og Høpfner A/S. Byggeriets arkitekt er Bjarke Ingels. Det er gamle kendinger af Ørestad, idet konsortiet og arkitekten tidligere har stået bag opførelsen af VM Husene og VM Bjerget i Ørestad City.

BIG HOUSE kommer til at bestå af godt 500 boliger i form af både tårnlejligheder, familieorienterede town houses, små og store lejligheder og eksklusive penthouses i alle prisklasser. Denne mangfoldighed af boligtilbud er et af byggeriets mest fremtrædende karaktertræk. Diversiteten understreges af, at BIG HOUSE også vil indeholde 30-35 boliger, som udlejes i 15 år til særligt lave priser. Boligerne vil ikke adskille sig fra andre boliger i BIG HOUSE og vil være spredt rundt omkring i huset.

Byggeriets ejerlejligheder bliver fra 46 m2 til 170 m2, og prisniveauet er fra 1.175 mio. kroner og opefter.

BIG HOUSE opføres på sydkanten af Ørestad Syd med fri udsigt over Kalvebod Fælleds vidder. BIG HOUSE er et langstrakt, sammenhængende hus med et næsten en kilometer langt stisystem og store højdeforskelle og optimalt lysindfald i boligerne. Samtidig udfordres den store skala på fineste vis af de mange intime nærmiljøer og små forhaver, der leder tankerne i retning af ”Kartoffelrækkerne” eller ”Bella Vista” i Klampenborg. På samme måde som i disse byggerier tager BIG HOUSE afsæt i langtidsholdbare sociale visioner.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i BIG HOUSE i begyndelsen af 2010. Projektet har en samlet værdi af cirka 1,5 mia. kroner og bliver et af de største boligbyggerier i Danmark i nyere tid. Mod sædvane i branchen har konsortiet valgt at igangsætte byggeriet før boligerne sættes til salg.

Kilde: Ørestadselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14