23948sdkhjf

Jernbanebroer i dårlig forfatning

Det er ikke kun de danske vejbroer, der er i pover forfatning. 187 danske jernbanebroer er i så dårlig stand, at de i løbet af få år ikke længere kan opfylde deres formål.
De danske vejbroer og tunneler er i dårlig stand blev det slået fast tidligere på ugen. Nu viser det sig, at der i Danmark findes fem gange så mange dårlige jernbanebroer som vejbroer.

187 danske jernbanebroer er i så dårlig stand, at de i løbet af få år ikke længere kan opfylde deres funktion. Alle 187 er placeret i den såkaldt kategori tre på en skala fra nul til fem. Nul er betegnelsen for en helt ny bro, og fem er betegnelsen for en bro, der kan styrte sammen når som helst.

Banedanmark, der ejer 1.863 mindre broer eller tunneler og seks større broer, har, udover de 187 broer i kategori tre, 14 broer i kategori fire og én i kategori fem. Sidstnævnte er dog taget ud af drift, og der er ingen fare ved de 14 broer i kategori fire – bæreevnen er i orden, men det kan dog ikke betale sig at reparere.

Banedanmark har et vedligeholdelsesefterslæb på deres broer, og i 2006 slog man fast, at det ville koste 2,5 mia. kr. at reparere og vedligeholde de medtagede jernbanebroer i Danmark.

I Trafikaftalen for 2007 – 2014 er der afsat 1,8 mia. kr. til fornyelse og istandsættelse af de 187 broer i kategori tre.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094