23948sdkhjf

Nyt center skal fremme byggeriets udvikling

Teknologisk Institut sætter fokus på industrialisering af byggeriet med et eksperimentarium for fremtidens byggeproces.
Teknologisk Institut har etableret Center for Nyindustrialisering, som skal være omdrejningspunkt for arbejdet med den industrielle udvikling af byggeriet.

- Centret forventes på sigt at få ca. 10 medarbejdere ansat. Det bliver et eksperimentarium for fremtidens byggeproces og byggeprodukter. Vi skal i praksis afprøve, hvad der er godt, og hvad der ikke er, siger det nye centers chef, Anders Thomsen.

Baggrunden er, at byggeriets kunder på en gang vil have topkvalitet, brugercentreret design, avanceret funktionalitet samt minimalt energiforbrug og vedligeholdelse. Hertil kommer kort byggeperiode og et budget, der holder. Det sætter fokus på nyindustrialisering, hvor digitalisering af både design og byggeproces samtidig tilgodeser kundernes ønsker om både individualitet og æstetisk.

- Kunderne skal kunne vælge mellem et antal varianter, uden at det går ud over leveringstid, kvalitet og pris. Hele byggeprocessen skal gennemføres i strategiske partnerskaber, som omfatter både byggefirma, arkitekt, producenter og entreprenører for gennem integrerede udviklingsforløb at optimere såvel produkt som proces. Data skal genbruges og i sidste ende blive til styklister og robotstyring hos producenterne, siger Anders Thomsen og fortsætter:

- Desuden skal vi arbejde med fremtidens produkter, så det fx bliver muligt at tilbyde skrå vinkler og organiske former uden merpris eller flere fejl.

Center for Nyindustrialisering vil tilbyde kurser og rådgivning om fx projektledelse, forretningsstrategi og -modeller, best practice, modularisering og konfigurering, systemleverancer, digitalt produktkatalog, building information modelling og robotteknologi. Centret vil i høj grad løse opgaver i netværk med andre videncentre på byggeområdet og på Teknologisk Institut.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11