23948sdkhjf

Luk op for dagslyset og ned for gasfyret

Luk op for dagslyset i boligen med store energirigtige glaspartier – og luk samtidig ned for gasfyret. For al den solvarme, der kommer ind gennem vinduerne, giver besparelser på varmeregningen.
Allan Christensen er en glad husejer. Nytårsaften år 2000 tog han det første spadestik til familiens nye hus. Det stod færdigt året efter og er et lyst og luftigt toetagers hus med et godt energiregnskab.

- Vi har fået vores drømmehus med masser af lys og luft. Alle facadevinduer i huset går fra gulv til loft og lader dagslyset strømme ind. Det giver nogle lyse og lune rum, der er dejlige at opholde sig i, fortæller Allan Christensen og uddyber:

- Vi har da også sørget for, at alle facadevinduer vender mod syd og øst, så vi rigtig kan få glæde af solen og udnytte dens energi. Det er jo godt for miljøet.


Skar 9.000 kr. af den forventede gasregning
Da Allan Christensen gik i gang med at bygge, valgte han at sætte store energirigtige glaspartier fra VELFAC A/S i huset. De lukker nemlig masser af gratis solvarme ind, så gasfyret kan køre på et minimum. Det ses tydeligt på familien Christensens gasregning.

- Da gasselskabet skulle udregne vores forventede forbrug, så selskabet kun på husets størrelse – og intet andet. Derfor kom gasselskabet frem til, at vi ville bruge for 16.000 kr. om året for at varme de 243 m2 op. Men vores faktiske varmeregning er væsentlig lavere, faktisk under halvdelen. Normalt er vores gasregning nemlig på højst 7.000 kr., fortæller Allan Christensen og fortsætter:

- Vi varmer huset op med gulvvarme. Normalt tænder vi for varmen omkring 1. oktober, men i år, hvor efteråret er så lunt og mildt, bliver det nok først engang i november. Samtidig slukker vi for varmen senest 1. maj. Så vi har et kort ”fyringsår” i forhold til mange andre familier.

Varmen er aldrig et problem
Selv om solen sender masser af varme ind i familien Christensens hus, er det aldrig noget problem med overophedning. For familiens drømmehus er velovervejet og beboervenligt. Der er el-gardiner, der nemt kan styres med en fjernbetjening, og som kan skærme af for den værste varme en hed sommerdag. Derudover er der nordvendte ovenlysvinduer til at lukke varmen ud af – også med fjernbetjening.

Generelle besparelser
- Hvor meget den enkelte husstand kan spare ved at udskifte gamle vinduer med nye og energirigtige, afhænger af flere forhold. Men undersøgelser viser, at en husstand generelt kan spare flere tusind kroner årligt, oplyser Finn Kræfting, marketingchef i VELFAC.


Kilde: Velfac - www.velfac.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078