23948sdkhjf

Bygherrer efterlyser reel konkurrence

Bygherreforeningens medlemmer oplever ofte enslydende priser og entreprenører, der trækker deres tilbud sent i en licitationsproces. Frygten for kartellignende samarbejder har optrappet samarbejdet mellem Konkurrencestyrelsen og Bygherreforeningen.
Bygherreforeningens medlemmer og Konkurrencestyrelsen er på vej med en guide mod manglende konkurrence. Det sker, da en stor del af Bygherreforeningens medlemmer i stigende grad oplever mistænkeligt enslydende priser og entreprenører, der trækker deres tilbud tilbage meget sent i licitationsprocessen. Man frygter simpelthen manglende konkurrence i den danske byggebranche.

Henrik L. Bang fra Bygherreforeningen har svært ved at forestille sig kartellignende samarbejde, men ikke desto mindre har Bygherreforeningen og Konkurrencestyrelsen intensiveret samarbejdet.

- Vi samarbejder med Konkurrencestyrelsen [...]. Det er meget vigtigt, at man får skabt mere konkurrence mellem de bydende. Det kan være et problem på store projekter, hvor det typisk kun er de fem store entreprenører, der byder. Derfor skal vi være bedre til at designe kontrakterne, så udenlandske og mellemstore entreprenører også kan byde, siger Henrik Bang til Ingeniøren.

Bygherreforeningen og Komkurrencestyrelsen barsler snart med en vejledning, der skal sætte fokus på den manglende konkurrence i dansk byggeri

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094