23948sdkhjf

Øget fokus på energi

Overalt i verden er interessen for at reducere energiforbruget i hastig vækst. Det smitter af på årsregnskabet hos Sønderborg-virksomheden Servodan A/S, der fremstiller avancerede lysstyringssystemer. Den 49-årige virksomhed har netop sluttet sit hidtil bedste regnskabsår med et resultat på 6,3 mio. kr. mod 1,5 mio. kr. året før. For de kommende år budgetteres med årlige vækstrater på mellem 10 og 15 pct.
Baggrunden for rekordregnskabet er den generelle udvikling på verdensmarkedet i kombination med introduktionen af nye produkter og systemløsninger, samt en ny organisationsstruktur, hvor der er lagt stor vægt på uddelegering af ansvar. Servodan beskæftiger 41 medarbejdere – en vækst på én i forhold til forrige regnskabsår. Baggrunden for den minimale personalevækst er, at en betydende del af produktionen foregår hos samarbejdspartnere i Taiwan, Hongkong, Thailand og Malaysia. I Sønderborg har selskabet administration, udvikling og en mindre elektronik produktion.

I regnskabsåret 2006/07 havde selskabet en bruttoavance på 24,4 mio. kr. mod 17,7 mio. kr. og egenkapitalen steg fra 9,6 mio. kr. til 14,3 mio. kr. I regnskabsåret har A-aktionærerne – brødrene Henning Schmidt-Petersen, Leif Petersen og Kay Petersen – sikret sig den fulde kontrol over selskabet ved at indløse alle B-aktier til et samlet beløb på 6,7 mio. kr. Selskabets omsætning offentliggøres ikke af konkurrencehensyn.

Blandt de projekter som er medvirkende til rekordregnskabet, er opførelsen af et stort eksklusivt lejlighedskompleks i Istanbul. Her er Servodan-komponenter med til at sikre både komfort og energibesparelse. Tyrkiet hører sammen med Australien og New Zealand til selskabets nye markedsområder.

I JYSK’s over 60.000 kvm. store nye centrallager i Uldum etableres et avanceret lysstyringssystem, som tager udgangspunkt i anvendelsen af dagslys. Investeringen i systemet er tjent hjem på blot et år i form af et reduceret el-forbrug.

Hidtil har Servodan primært koncentreret sig om salg af komponenter gennem grossister og distributører i godt 20 lande, hvortil nu kommer Australien og New Zealand. I de senere år er selskabet i samarbejde med lokale rådgivende ingeniører gået i gang med at opbygge projektorganisationer, der kan løse større og meget komplekse opgaver. På nuværende tidspunkt er der etableret projektsamarbejder i otte lande bl.a. USA, og nu udvides aktiviteterne til også at omfatte Belgien og Sverige.

Kilde: Servodan A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094