23948sdkhjf

Ung dansk tegnestue vinder arkitektkonkurrence i Sverige

POLYFORM har vundet konkurrencen for udviklingen af nyt torv i Täby nord for Stockholm, med projektet "Et mulighedsfelt". Vinderforslagets idé er at skabe et multifunktionelt bygulv for Täbys fremtidige byliv, som kan fungere som en fleksibel ramme for byliv.
Et mulighedsfelt er for bydelens brugere - et rum, der skal inspirere alle sanser og som vil blive et dynamisk byrum, der kan bruges til fin fest og til daglig brug. En plads som vil blive Täbys nye hjerte og dermed være med til at definere områdets nye identitet.

Täbys centrums nye torv bliver ca. 10.000m2. Torvet bliver en plads hvor der skal være mulighed for mange forskellige aktiviteter. Dette gøres ved torvet underinddeles i en række zoner som kan være ramme om forskellige funktioner og begivenheder. Disse programmers så de opfylder de ønsker som konkurrenceprogrammet forslår.

Derved får Täby ikke en ny plads men 5 nye pladser : Markedspladsen, lyspladsen, eventpladsen, scenepladsen og legepladsen. De 5 pladser i pladsen skaber en fleksible ramme for oplevelser og begivenheder året og døgnet rundt. De 5 pladser markeres med rækker af striber i belægningen i forskellige afstande. Striberne indeholder de specielle elementer og teknik som de enkelte zoner har såsom ovenlys, vanddysser og belysning.

POLYFORM er et ungt arkitektfirma som udfører opgaver inden for planlægning, landskab, bybygning, bygning- og produktdesign. Tegnestuen arbejder med projekter fra research til projektering.

Kilde: Polyform

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218