23948sdkhjf

TUN udsender guide om CE-mærkning

De lidt over 400 medlemsvirksomheder under Trælasthandlerunionen - TUN modtager om kort tid en let tilgængelig guide om CE-mærkning af byggevarer.
Det er vigtigt, at grossister/forhandlere har fokus på mærkning af byggevarer. Derfor modtager de lidt over 400 medlemsvirksomheder under Trælasthandlerunionen - TUN om kort tid en let tilgængelig guide om CE-mærkning af byggevarer.

- Vi har lavet guiden for at skabe en nem og overskuelig tilgang til emnet. Den indeholder de vigtigste informationer om CE-mærkning eller henviser til, hvor man kan finde dem, siger Palle Thomsen, adm. direktør i TUN.

- Ud over det faktuelle sker udsendelsen også for at skærpe medlemsvirksomhedernes fokus på området. Alle led i omsætningen – også grossister og forhandlere – er nemlig forpligtet til at medvirke i den såkaldte markedskontrol. Vi har pligt til at spotte og indberette ”ulovlige” byggevarer til Erhvervs- og Byggestyrelsen, forklarer Palle Thomsen.

Fra årsskiftet optrapper Erhvervs- og Byggestyrelsen den aktive markedskontrol. Repræsentanter fra styrelsen vil således blandt andet opsøge trælaster og byggemarkeder for at kontrollere, om byggevarerne dér opfylder mærknings-kravene.

- Hvis der findes ikke-mærkede, ulovlige byggevarer, kan konsekvenserne være alvorlige. Det kan medføre politianmeldelse, bøde samt krav om at tilbagekalde varerne fra markedet. Desuden kan man stå med ansvaret for at nedtage og udskifte allerede anvendte byggevarer hos slutbrugeren – og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor kostbart det kan blive, påpeger TUNs direktør.

- Derfor er det så vigtigt, at trælaster og byggemarkeder holder sig ajour og afsætter ressourcer til opgaven, og der håber vi, guiden kan være en hjælpende hånd, slutter Palle Thomsen.

Kilde: Trælasthandlerunionen - www.tun.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078