23948sdkhjf

Prestigefyldt arkitekturpris for restaurering af tankstation

Jo, den er god nok! Men det er ikke hvilken som helst tankstation, der har vundet den prestigefyldte Europa Nostra arkitekturpris, men tankstationen ved Skovshoved Havn, tegnet af Arne Jacobsen.
Prisen Europa Nostra arkitekturpris er gået til Gentofte Kommune for restaureringen af tankstationen og blev overrakt af prins Joachim tirsdag den 30. oktober på Gentofte Rådhus ved en lokal markering af den prestigefyldte arkitekturpris.

Restaureringsarbejdet af tankstationen fra 1937 blev afsluttet i 2004 og har blandt andet omfattet miljøoprensning, nye terrænbelægninger og ny støbning af bygningens karakteristiske tag formet som en paddehat.

Da der er tale om en fredet bygning, har Kulturarvsstyrelsen været involveret i restaureringen, der betyder, at tankstationen nu fremstår som et genetableret ikon på Arne Jacobsens modernistiske arbejde.

Det er Gentofte Kommune, benzinselskaberne og donationer fra familien Jacobsens Familiefond, der økonomisk har muliggjort restaurering af bygningen, der var blevet synligt påvirket af tidens tand.

I forbindelse med prisoverrækkelsen sagde arkitekt Teit Weitlandt blandt andet:

- Tankstationen fra 1937 er i år en bedaget gammel dame på 70 år. Da den blev tegnet, skete det i mellemkrigsårenes eufori, i glæden over teknikkens nye muligheder og i troen på en lykkelig fremtid med lys, luft, natur og fritid.

Europa Nostras prisprogram begyndte tilbage i 1978 og gives til projekter, der bidrager til bevaring og forskønnelse af Europas arkitektoniske og landskabskulturelle arv. Priserne gives både til renovering af gamle bygninger og til ombygning af gamle bygninger til nye formål.

Ombygningen skal dog være foretaget på en sådan måde, at de gamle bygninger beholder deres oprindelige karakter.

Kilde: Kulturarvstyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11