23948sdkhjf

Icopal Prisen gik til det visionære

Det var en meget beæret og glad vinder, der torsdag modtog Icopal Prisen 2007. Prisen gik til den 26-årige arkitekt Christian Bay-Jørgensen for sit visionære afgangsprojekt GO PUBLIC i Miami
Icopal Prisen er netop uddelt ved et arrangement på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Prisen på kr. 25.000 gik i år til den 26-årige arkitekt Christian Bay-Jørgensen for sit afgangsprojekt fra Arkitektskolen Aarhus; GO PUBLIC.

Med 59 projekter fra Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole var der på dagen lagt op til en spændende dyst om, hvilket projekt der løb med Icopal Prisen 2007. De 6 dommere, som bestod af repræsentanter fra såvel privat regi som fra de to arkitektskoler, valgte at præmiere 5 projekter. Derudover fik 3 projekter hædrende omtale.

Den gængse opfattelse af taget udfordres
Vinderprojektet GO PUBLIC er et visionært projekt beliggende i Miami Beach, hvor idéen er, at de traditionelle amerikanske blokke formes på en ny måde, så der skabes nye, offentlige rum i, på og omkring blokken.

Dommerne valgte GO PUBLIC som vinder på grund af dets legende og undersøgende tilgang til formgivningen af en bygning, hvor taget ud over at være en væsentlig del af det arkitektoniske udtryk også udfordrer den gængse opfattelse af, hvad taget kan bruges til, og hvordan det indgår i samspil med en bygnings øvrige facader.

Kilde: Icopal - www.icopal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094