23948sdkhjf

Tivoli til Ørestaden

Der er godt gang i debatten om Københavns fremtid. Man diskuterer højhuse, byliv, metropolzone og billige boliger, trafik og bompenge, klima og cyklister og meget mere. Nu blander SLA sig i diskussionen. Med et forslag, der flytter Tivoli til Ørestaden og omdanner metropolzonen til METROPOLPARKEN.
København har en enestående chance for at være først med en udviklingsstrategi, der forbedrer klimaet. Global opvarmning er et hot emne, men hvad skal København gøre, for at komme på verdenskortet, når Danmark om to år er vært for FN’s klimakonference? I stedet for at fokusere på højhuse og energikrævende drift, bompenge og CO2-afgifter, retter SLA med Metropolparken fokus mod biomasseproduktion, effektiv CO2-nedbrydning, ren luft og velvære for byens borgere.

SLA foreslår at flytte Tivoli til Ørestaden. Dermed vil en masse mennesker meget lettere kunne finde P-pladser, opdage Ørestaden og befolke den. Ørestaden vil få en verdenskendt turistattraktion, og der bliver frilagt plads midt i centrum af København til en helt ny og levende park. Metropolparken myldrer af alverdens træer, der alle medvirker til CO2-optagelse. Parken ikke alene forbedrer klimaet i zonen. Men giver også de mange mennesker, der er på gennemfart, en megaskov af duftende træer og ren luft, fugle og dyr, sundhed og fysiske udfordringer.

Ved at bygge ned i terrænet undgår man problemer med vindturbulens, solopvarmning og stillingtagen til, om bygningen passer ind i omgivelserne, som vi bl.a. så med diskussionen om højhuset ved Tivolislottet på Rådhuspladsen. SLA skaber plads til 90.000 m2 ny natur, shopping, sundhed, idræt, gågadepark, parkering, dagligvareindkøb, mærkevarebutikker og rekreativ park, leg og picnic med skovbørnehaven, der gør byen til et mere bæredygtigt sted at leve.

Læs også: Dobbelt så stort som hele Nørrebro – SLA vinder kæmpe byopgave

SLA er et københavnsk arkitektkontor, der arbejder innovativt med landskab, byrum og planlægning i ind- og udland. Blandt kontorets bedst kendte projekter er de nye byrum i Frederiksberg bymidte, revitaliseringen af Sønder Boulevard i København og den igangværende omdannelse af Oslos havnefront i Bjørvika.Kilde: SLA Arkitekter - www.sla.dk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.203