23948sdkhjf

Digital energirenovering til 305 millioner

Digitalisering kommer til at spille en fremtrædende rolle, når NCC energirenoverer Plejecenteret Hørgården i København.
NCC har netop skrevet under på en kontrakt med Boligforeningen 3B om at udføre en omfattende energirenovering af Plejecenteret Hørgården i København.

Det er den første renoveringssag, hvor NCC anvender digitalisering fra start til slut, og sagen skal give vigtige erfaringer i arbejdet med digital renovering – fra projektering til udførelse:

- Vi mener i NCC, at vi har et ansvar for at skubbe til udviklingen og tilbyde løsninger, der kan fremme den bæredygtige udvikling og øge produktivitet i renoveringsopgaver. Her ser vi i NCC den digitale renovering som en væsentlig spiller, siger Dennis Nielsen, som er direktør for Energirenovering i NCC Construction DK.

Digitalisering under projektoptimering
NCC og rådgiverteamet, JJW Arkitekter og Holmsgaard Ingeniører, har sammen med Boligforeningen 3B brugt det sidste halve år på projektoptimering. Det har ført til det endelige projektforslag, som NCC og Boligforeningen 3B nu har underskrevet.

Digitalisering har været et vigtigt redskab under projektoptimeringen. Hørgården er nemlig den første sag, hvor NCC har udført en præcis opmåling af hele den eksisterende bygning for at udarbejde en nøjagtig digital model af byggeriet. Det betyder at kollisionskontrol, 4D planlægning, mængdeudtræk, kalkulation og projektgranskning mm. alt sammen foregår i 3D-modeller.

Læs også: NCC runder af ved Amagerværket

Ifølge senior projektchef i NCC Construction, John Strands Petersson, gør de digitale redskaber selve planlægningen langt mere effektiv:

- Ved at bruge digitale modeller bliver det hurtigt klart om de løsninger, der er valgt, er de rigtige, og om de kan lade sige gøre at udføre. Vi kan eksempelvis hurtigt se om det valgte vindue passer til hullet i væggen. Gør det ikke det, kan man hurtigt rette til, siger han.

189 boliger skal opfylde 2020-krav
Plejecenteret Hørgården er opført i 1974 og består af tre blokke i fem etager, som skal omdannes til et moderne plejecenter med 189 nye boliger.

Læs også: NCC udlægger kabler med vandspuling

En eksisterende forbindelse mellem stueetagerne i de tre blokke udvides, således at der opføres en mellembygning, der forbinder alle etager. Dertil etableres fælles faciliteter i form af aktivitetscenter, produktionskøkken og administration.

Projektet starter op i denne måned, og skal løses i tre etaper. Når hele renoveringen er afsluttet i december 2018, vil bebyggelsen opfylde 2020-kravene.
Læs mere om: NCC
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203