23948sdkhjf

Hvem tegner Viborg nye rådhus?

Bedømmelseskomiteen for det nye rådhus har i enighed udpeget vinderen af projektkonkurrencen om Viborg Kommunes nye rådhus. Det blev Henning Larsen Architects, der, sammen med COWI, skal slå stregerne på tegnebrættet.
Vinderen af projektkonkurrencen er arkitektfirmaet Henning Larsen Architects A/S, København sammen med ingeniørfirmaet COWI A/S, Kgs. Lyngby.

– Med Henning Larsens vinderprojekt vil Viborg Kommune få et flot og markant rådhus med et dynamisk og kreativt udtryk. Vi får et hus, der fremstår åbent og inviterende over for kommunens borgere og som vil give inspirerende og nyskabende rammer for en moderne og effektiv organisation, siger borgmester Johannes Stensgaard.

– Det seneste rådhus i Viborg blev bygget i 1800-tallet, og når der kun bygges et rådhus i hvert andet århundrede, så har vi på forhånd sagt, at vi gik efter et ”hundredårsbyggeri”, og det får vi med Henning Larsens projekt, fortsætter Johannes Stensgaard.

– Hertil kommer, at vinderprojektet lever helt op til fremtidens krav om bæredygtighed – også hvad angår miljø- og energirigtigt byggeri, slutter han.

Henning Larsen Architects A/S og COWI A/S blev valgt blandt i alt 7 rådgiverteams, der gik videre fra den indledende prækvalifikationsrunde.

Bedømmelsen
Konkurrenceforslagene er blevet bedømt af en bedømmelseskomité, der har bestået af politikere, embedsmænd og fagdommere. Bascon A/S og projektgruppen har medvirket som sekretær og bygherrerådgiver i processen.

Forslagene er blevet bedømt ud fra en række bedømmelseskriterier, og bedømmelsen er foregået anonymt. Det vil sige uden, at bedømmelseskomiteen har haft kendskab til, hvem der stod bag de enkelte forslag.

Se vinderprojektet med egne øjne
Byrådet blev mandag den 3. december 2007 orienteret om resultatet af bedømmelseskomiteens arbejde og fik desuden en kort gennemgang af de enkelte konkurrenceforslag ved bedømmelseskomiteens arkitektfagdommer(e) samt projektets bygherrerådgiver.

Vinderprojektet bliver udstillet på Centralbiblioteket i Viborg i perioden fra tirsdag den 4. december kl. 12.00 til fredag den 14. december kl. 12.00.

Kilde: Viborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144