23948sdkhjf

Jydsk Vindueskompagni samler produktion

Ambitioner om at skabe fortsat vækst og om at bevare produktionen i Danmark er de primære årsager til, at Jydsk Vindueskompagni under en ny selskabsstruktur og under navnet Alvido planlægger at samle en række produktionsenheder i Føvling tæt på koncernens hovedkontor.
I et marked med stigende konkurrence har koncernen bag Jydsk Vindueskompagni besluttet at samle den del af koncernens produktion, som i dag foregår på et antal lokaliteter i Jylland og på Lolland.

- Set i lyset af koncernens fremtidige vækst og konkurrencestyrke er det uhensigtsmæssigt at have produktionen spredt ud på et større antal adresser, og med sammenlægningen sikrer vi, at vi kan bevare en konkurrencedygtig dansk virksomhed, siger koncernchef Kurt Andersen i en kommentar til beslutningen.

Den sammenlagte produktion etableres i Føvling, der ligger sydvest for koncernens hovedsæde i Vorbasse. I Føvling har koncernen overtaget 31.700 m2 produktionslokaler fra den tidligere møbelfabrik Astralis. Koncernens hovedkontor opretholdes i Vorbasse, ligesom produktionen i St. Heddinge fortsætter uændret, fordi en stor del af afsætningen sker til kunder på Sjælland.

Fastholder produktion i Danmark
Omkring 120 af koncernens 300 medarbejdere vil blive berørt af sammenlægningen, og alle vil blive tilbudt job i Føvling.

- Men vi erkender, at det ikke er alle de berørte medarbejdere, der vil eller kan flytte arbejdsadresse til Føvling. Det er naturligvis meget beklageligt. Men gennem sammenlægningen af produktionsenhederne fastholder vi produktion og medarbejdere i Danmark, understreger Kurt Andersen.

- Konkurrencen fra udlandet er hård, og mange af vores konkurrenter har valgt at flytte produktionen til udlandet. Men det ligger fast, at vi bliver i Danmark, selv om det stiller meget store krav om en effektiv produktion.

Ambitioner om vækst
- Vores mål er at bevare og videreudvikle en stærk og sund dansk koncern, og trods den hårde konkurrence har vi ambitioner om at skabe vækst. Derfor har vi foretaget flere grundlæggende ændringer i koncernens forretningsstrategi. Sammenlægning af produktionen er ét af initiativerne. Derudover tager vi en række yderligere initiativer for at fremtidssikre koncernen, bl.a. i form af automatisering af produktionen, fremtidsorienteret produktudvikling, øget fokus på salg og en optimering af koncernens afsætningskanaler i både ind- og udlandet, oplyser Kurt Andersen.

Sammenlægningen af produktionen kommer i kølvandet på omlægningen tidligere på året til en ny selskabsstruktur, hvor alle produktionsselskaberne i koncernen blev samlet under navnet Alvido A/S.

Alvido - et overblik
Alvido beskæftiger i alt 300 medarbejdere og samler følgende produktioner og afdelinger i Føvling:

• Alvido, Sydals, tidligere Dybbøl Vinduer A/S
• Alvido, Skærbæk, tidligere Plastvinduesfabrikken
• Alvido, Vorbasse, tidligere Jydsk Alu Design
• Alvido, Gesten, tidligere V-Therm
• Alvido, Rødby, tidligere en del af Vinduesfabrikken
• Logistik og lagerfunktionen, Vorbasse

Alvido producerer vinduer og døre i fyrretræ, træ/alu og plast, samt lavenergi termoruder


Kilde: Jydsk Vindueskompagni - http://jvk.dk/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11