23948sdkhjf

Swedish Steel Prize til semitrailer med betonblander

Færre transporter og hurtigere byggeri. Dette bliver muligt med den semitrailer med betonblander, som er udnævnt til den bedste konstruktion i højstyrkestål 2007. Bag konstruktionen står den spanske virksomhed Baryval Serviplem, som for sit arbejde er blevet tildelt Swedish Steel Prize 2007 i forbindelse med en gallamiddag på Berns i Stockholm den 29. november.
Swedish Steel Prize er en international udmærkelse, som har til formål at gøre opmærksom på innovative konstruktioner i højstyrkestål. Prisen, som er indstiftet af SSAB Tunnplåt, uddeles i år for niende gang. I alt er cirka 500 konstruktionsløsninger fra alle verdenshjørner blevet bedømt af konkurrencejuryen i årenes løb.

– Der er en tydelig trend i retning af større anvendelse af højstyrkestål, og konstruktørerne bliver mere og mere dygtige til at udnytte ståltypernes forskellige muligheder, forklarer juryens formand Göran Carlsson, divisionschef på SSAB Tunnplåt.

Årets vinder, Baryval Serviplem, har bevist netop denne dygtighed. Dette er en konstruktion, som kan få betydning verden over. Den nye semitrailer kan laste mere, er mere lønsom, mere sikker at køre og bidrager til færre transporter og mere effektive byggearbejdspladser og dermed mindre udslip.

Baryval Serviplems semitrailer med betonblandertromle bliver næsten to tons lettere, fordi den fremstilles i højstyrkestål. Vægtbesparelsen er opnået med tyndere materialedimensioner og en ny bedre konstruktionsløsning, som har været mulig takket være materialevalget. I kraft af lavere køretøjsvægt har lastkapaciteten kunnet øges i tilsvarende grad, dvs. cirka to tons eller 20 procent.

– Det er fantastisk fine forbedringer, Baryval Serviplem har opnået, og de er værdige vindere af Swedish Steel Prize, fortsætter Göran Carlsson. De vinder prisen i meget hård konkurrence. Det generelle niveau i ansøgningerne til Swedish Steel Prize bliver højere hvert år, og de fire finalister er alle af meget høj klasse. Siden Swedish Steel Prize blev indstiftet for snart ti år siden, er kendskabet til typerne af højstyrkestål vokset markant blandt konstruktører verden over.

Swedish Steel Prize kan søges opnået om af alle, som anvender højstyrkestål i deres konstruktioner eller har udviklet en bearbejdningsmetode til højstyrkestål. Prisen uddeles årligt i forbindelse med en gallamiddag, som afslutter Swedish Steel Prize-dagene.

De øvrige finalister fik tildelt en andenpris i konkurrencen. Disse var:
- Dura Post fra Australien, som har konstrueret en ny, vedligeholdelsesfri vejpæl.
- Liotard i samarbejde med ArcelorMittal, begge fra Frankrig, for en ny gasbeholder.
- Vossloh España, som præmieres for at have udviklet et nyt lokomotiv til godstransporter

Kilde: SSAB Svensk Stål

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094