23948sdkhjf

Vindere af havneprojekt i Kerteminde

Havneudvalget i Kerteminde Kommune har enstemmigt vedtaget, at planforslaget "Lyset over Kerteminde" skal ligge til grund for den kommende omdannelse af Kerteminde Havn. Teamet bag projektet består af COWI/SvAJ, Tegnestuen B19, tegnestuen Sunke + Dydensborg samt professor Hans Kiib fra Aalborg Universitet.
Et team bestående af rådgivende ingeniører, arkitekter og byplanlæggere fra COWI/SvAJ, Tegnestuen B19, den lokale tegnestue Sunke + Dydensborg samt professor Hans Kiib fra Aalborg Universitet har slået stregerne og sat kursen for Kerteminde Havns fremtid. Planforslaget "Lyset over Kerteminde" skal ligge til grund for den kommende omdannelse af Kerteminde Havn.

Vinderne foreslår, at man genopretter en del af byens oprindelige kystlinie ved at skabe en bred kanal langs Strandvejen og Grønlandsgade, der samtidig danner front fra købstaden til byens nye Havneø.

- Ideen er at genforene byen og vandet med en serie af nye kulturbaserede og rekreative bydele. Vandet trækkes ind til købstaden, og nye bylag føjes til og giver grundlag for ny udvikling med uddannelsesinstitutioner, mangfoldige kulturelle tilbud, kulturbaseret erhvervsudvikling, forlystelser og turistattraktioner, som der står i projektet.

- Vi er meget stolte og glade for, at Kerteminde Kommune har taget vores forslag til sig. En havneomdannelse er en stor og kompleks proces, og byens borgere skal leve med resultatet i mange år frem, udtaler projektchef Claus Otto Nielsen fra COWI/SvAJ.

Planforslaget indeholder både kanaler, øer og en udvidelse af lystbådehavnen. Det ligner ikke umiddelbart andre danske havne, og det er helt bevidst.

- Vi har taget udgangspunkt i, at Kerteminde Havn skal være et levende, atmosfærefyldt og rekreativt sted, som skaber den naturlige overgang fra Købstaden til Bæltet. Derfor har vi koncentreret en række funktioner på den gamle industrihavn, men vi har ikke plastret hele havnen til med boliger eller erhvervslokaler, for det er vores erfaring, at det ikke i sig selv kan skabe et levende byområde, siger arkitekt Iben Schlanbusch Nørkjær fra Tegnestuen B19.

Teamet skal nu i samarbejde med Kerteminde Kommune i gang med at realisere forslaget. Det vil ske i tæt dialog med havnens virksomheder, og øvrige brugere - en proces som de ser frem til med forventning.

- Realiseringen af planen vil tage mange år, men allerede efter nytår går arbejdet i gang, og vi håber at byens borgere vil få glæde af de nye byområder efterhånden som de omdannes. En så smuk by som Kerteminde fortjener også en smuk og unik havn, og det vil vi arbejde for i den kommende tid, lover Claus Otto Nielsen.



Kilde: Kerteminde Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094