23948sdkhjf

Sløvt boligmarked koster jobs i byggebranchen

Tusindvis af håndværkere i den danske byggebranche står til at miste deres arbejde på grund af den verserende boligkrise. Det er så småt begyndt at gøre ondt på de ellers så købestærke danskere, hvilket får konsekvenser for byggebranchen, der risikerer at skulle sige farvel til 5.000 medarbejdere i 2008.
Danskerne har indtil i dag bygget om, bygget til og bygget nyt. Men på grund af den verserende boligkrise, hvor boliger ikke kan sælges og falder i værdi, vil de købestærke danskere miste pusten i 2008. Det får betydning for byggebranchen, der risikerer at måtte sige farvel til 5.000 håndværkere næste år.

Inden for de sidste par måneder har vi allerede set de første spæde tegn på en nedgang i byggeriet. Velfac fyrede i sidste måned 100 medarbejdere, husproducenten Hjem fyrede 40 og i går meddelte Rationel Vinduer, at man afskediger 80 medarbejdere på sine fabrikker i Struer og Sdr. Felding.

- Faldet i nybyggeaktiviteten og boligpriserne vil uden tvivl få virksomheder i byggebranchen til at afskedige medarbejdere. Vi forventer 5.000 færre ansatte i 2008. Kigger vi lidt længere frem, vil afskedigelserne formentlig fortsætte, siger cheføkonom i Håndværksrådet, Jakob Brandt til Berlingske Business.

Han tilføjer samtidigt, at der ikke er tale om en krise, men nok nærmere et skridt i retningen af en normalisering af væksten i byggebranchen efter år med et nærmest unaturligt højt aktivitets-niveau.

Nedgangen i byggeaktiviteten er ikke kun negativ. Mange mestre har haft så travlt, at man er gået ned med stress, derfor kommer afmatningen nærmere som en kærkommen gave end som en ubuden gæst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111