23948sdkhjf

Fagforening støtter guerillabevægelse

På torsdag afsiges der dom i sagen mod foreningen Fighters and Lovers, der har solgt t-shirts til fordel for den columbianske guerillabevægelse FARC. I dag oplyser den faglige klub i Træ-Industri-Byg i København, at man nu støtter FARC med 10.000 kr.
Den columbianske guerillabevægelse FARC er på EU’s liste over terrororganisationer og støttes nu med penge fra fagforeningens TIB’s faglige klubs medlemmer i København. Medlemmerne har selv grebet til lommerne og punget ud.

Det er altså blevet til 10.000 kroners støtte til en fagforeningsmand, der er gået under jorden i Columbia og har tilsluttet sig FARC. Støtten kommer samtidig med, at der falder dom i sagen mod Fighters and Lovers, der også støtter FARC.

Og ifølge klubbens formand, Viggo Toften-Jørgensen, er tidspunktet for at sende pengene ikke tilfældigt valgt.

- Der kører en sag, hvor man afprøver terrorlovgivningen herhjemme. Det er på et helt forkert grundlag. Hvis man havde gjort det samme, da der var apartheid i Sydafrika, så havde der ikke været nogen støtte til kampen mod dét styre, siger Viggo Toften-Jørgensen.

Det er ikke første gang foreningen Fighters and Lovers modtager støtte fra byggebrancen.Tidligere har 3F Bygge, Jord & Miljøarbejdernes fagforening i København tildelt de syv t-shirt-sælgere deres solidaritets- og kulturpris.

Kilde: P4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094