23948sdkhjf

Karakterbøger og faktablade gælder fortsat

Virksomheder, der ønsker at byde på opgaver med krav om nøgletal, kan fortsat vedlægge deres karakterbog, hvis de har en sådan eller et eller flere faktablade for konkrete projekter, de har medvirket i. Det er konklusionen af et brev, som bestyrelsen for Byggeriets Evaluerings Center, har sendt til samtlige kunder, der er blevet evalueret siden 2004.
Byggeriets karakterbøger og faktablade gælder fortsat. Det er konklusionen i et brev Byggeriets Evaluerings Center har sendt ud til sine kunder.

Brevet udsendes, efter at der i efteråret blev rejst kritik af det nøgletalssystem, som byggeriets parter på frivillig basis indførte for fire år siden. Kritikken omfattede også Byggeriets Evaluerings Center, som i sin tid blev sat til at udvikle og drive systemet.

Kritikken mundede ud i, at de organisationer, som stod bag kritikken, her i blandt Dansk Byggeri, Tekniq, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Arkitektvirksomheder sammen med Erhvervs- og Byggestyrelsen enedes om, at det nuværende system for de udførende virksomheder skal forenkles inden for den nærmeste fremtid. Samtidig skal et tilsvarende system for rådgivere indføres straks – i første omgang baseret på måling af kundetilfredshed i bred forstand.

Indsamling af nøgletal har været et krav for det statslige byggeri siden 1. januar 2004. Fra 1. juli 2005 har byggevirksomheder endvidere skullet vise nøgletal for tidligere opgaver, de har udført, hvis de ønskede at komme i betragtning ved større statslige byggeprojekter. I foråret 2007 blev nøgletalskravet udvidet til også at omfatte det støttede boligbyggeri.

I brevet til kunderne understreges det, at det arbejde, som den enkelte virksomhed har udført ved at indsende oplysninger, der skulle bruges til at beregne dens karakterbog absolut ikke har været forgæves. Det samme gælder for de virksomheder, som er i færd med at blive evalueret i forbindelse med konkrete byggeopgaver. I det nye forenklede system vil virksomhedernes karakterbøger og faktablade stadig kunne beregnes ud fra tidligere indberettede oplysninger. På den måde sikres, at de tidligere indberetninger ikke har været spildt arbejde.

”Intakte” karakterbøger
- Vi skylder centrets kunder at fortælle, at det nuværende system fortsætter, indtil der foreligger en mere enkel model for nøgletalssystemet. Når det sker, vil virksomhederne høre nærmere fra Byggeriets Evaluerings Center. Men de kan være trygge ved, at uanset, hvordan forenklingen kommer til at tage sig ud, vil de karakterbøger og faktablade, de har opnået, fortsat kunne anvendes – også i det nye system, siger Byggeriets Evaluerings Centers formand Flemming Borreskov og næstformand Finn Lauritzen sammenstemmende.

Kilde: Byggeriets Evaluerings Center

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086