23948sdkhjf

Porebeton-gigant sælges

Porebetonkoncernen H+H International vil muligvis inden længe få fornyet konkurrence fra sin største konkurrent. Den tyske industrikonglomerat Haniel overvejer at sælge porebetonproducenten Xella. Bliver køberen en tung spiller på markedet, kan konkurrrencen øges drastisk.
Det tyske industrikonglomeret Haniel overver at sælge porebetonkoncernen Xella, der er H+H Internationals største konkurrent. Hvis køberen bliver en tung spiller på markedet, kan konkurrencen øges.

Men H+H’s direktør Hans Gormsen tager salgsrygterne med ophøjet ro. Han mener ikke, at et salg af Xella vil få den store betydning for H+H.

Aktieanalysechef Michael West Hybholt fra Nordes Markets deler Hans Gormsens synspunkt.
- Jeg tror ikke, det vil betyde det helt store. Virksomhederne har deres fabrikker og markedsandele, og konkurrencen er allerede benhård, og det tror jeg ikke, der vil blive flyttet så meget på.

Der er endnu ikke taget nogen endelige beslutninger om salget af Xella fra tyskernes side af, men hvis det skulle ske, bliver det i løbet af første halvår af 2008.

Prisen på Xella forventes at ligge omkring 22 mia. kr., og køberne kan bl.a. være den franske byggekæmpe Saint Gobain, irske CHR, tyske Knauf eller en kapitalfond.

Xella omsatte i 2006 for 9,3 mia. kr. og tjente 930 mio. før skat. H+H ventes i år at omsætte for 1,9 mia. kr. og tjene ca. 200 mio. før skat.

Den østrigske byggematerialekoncern Wienerberger har udtrykt interesse for at købe Xella, men interessen gælder kun Xellas murstensdivision.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094