23948sdkhjf

Lafarge placerer milliardordre hos FLSmidth

FLSmidth har indgået aftale med Lafarges amerikanske selskab om modernisering af Joppa-cementfabrikken i staten Illinois, USA. Ordren har en værdi på godt 780 mio. kr. Derudover er der blevet indgået to yderligere kontrakter med en værdi af knapt 130 mio. kr. hver.
FLSmidth har indgået aftale med Lafarges amerikanske selskab om modernisering af Joppa-cementfabrikken i staten Illinois, USA. Ordren har en værdi på godt 780 mio. kroner (ca. USD 150 mio.). Derudover er der blevet indgået to yderligere kontrakter med en værdi af knapt 130 mio. kroner (ca. USD 25 mio.) hver. Den nye produktionslinie, der får en kapacitet på 7.200 tons pr. dag, baserer sig på den nyeste teknik og vil bidrage til at fastholde Lafarges position med hensyn til sikkerhed, produktkvalitet, miljøpåvirkning og produktionsomkostninger.

Projektet varetages af FLSmidths amerikanske projektcenter, som er beliggende i Bethlehem i Pennsylvania. Ordren omfatter foruden ingeniørydelser, projektstyring og opstart, alle de væsentligste maskiner samt hjælpeudstyr. Ovnsystemet består af den nyeste kølertype Multi-Movable Cross-Bar , en roterovn og en ILC 5-trins forvarmer samt kalcinator med lavt udslip af NOx og CO.

Joppa anlægget udstyres med den nyeste formalingsteknik herunder en FRM-råmølle og en OK-mølle til cementformaling. OK-møllen er valgt fordi den påviseligt er i stand til at formale cementklinker til de ekstremt høje finhedsgrader der kræves på det nordamerikanske marked. Kontrakterne omfatter således tre af de største OK-møller der hidtil er leveret, af typen OK-42. Den ene skal bruges på Joppa-fabrikken, og de to andre skal erstatte og supplere eksisterende cementmøllerier på to andre Lafarge-fabrikker i Nordamerika.

Mange af FLSmidths selskaber og divisioner deltager i projektet. FLSmidth Pfister skal levere udstyr til dosering af brændstof, FLSmidth Airtech skal levere komplette posefilteranlæg, FLSmidth Pneumatic Transport står for pumper og luftrender, og FLSmidth Airloq skal levere KilnLoq ovnrøggasmåleudstyr som har opnået stor succes på markedet.

Lafarge North America indgår i Lafarge-koncernen, en af verdens førende virksomheder inden for byggematerialer som opererer i 75 lande og beskæftiger 80.000 medarbejdere.

Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til slutningen af 2010 hvor den ny produktionslinie sættes i drift.

Kilde: FLSmidth

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094