23948sdkhjf

Udenlandske byggefirmaer fusker med momsen

Mange udenlandske byggevirksomheder, der beskæftiger østarbejdere i Danmark, betaler ikke moms. Nu efterlyses et register, der kan skabe overblik over de udenlandske firmaer.
Hver år snydes den danske stat for ca. 5 mia. kr., skønner Byggefagenes Samvirke. Det skyldes alene, at de mange udenlandske virksomheder, der beskæftiger østarbejdere i Danmark ikke betaler moms.

- Alle bliver snydt. Både staten, som mister penge; vores overenskomster, som bliver undergravet og formentlig også den enkelte arbejder, der ikke er sikret nogle rettigheder, siger Bo Rosschou, formand for Byggefagenes Samvirke til Berlingske Business.

Byggefagenes Samvirke har regnet sig frem til tallet 5 mia. kr. ved hjælp af et skøn over, at der i 2008 vil befinde sig ca. 30.000 udstationerede østarbejdere i Danmark.

Hos Dansk Byggeri afviser adm. Direktør Jens Klarskov, at antallet af udenlandske virksomheder, der ikke betaler moms i Danmark, er helt så højt, men han erkender, at der er et problem, og efterlyser nu et register til registrering af alle virksomheder, der udstationerer arbejdere i Danmark.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125