23948sdkhjf

Tivoli klar til den store tur

Planerne for Tivolis store ansigtsløftning er klar og i løbet af denne måned vil direktør Lars Liebst løfte sløret for tegningerne af den gennemgribende ombygning, der skal gøre området mellem Tivoli og Hovedbanegården mere grønt og åbent. Arkitekterne bag de visionære ideer er amerikanske Pei Cobb Freed & Partners.
I løbet af denne måned vil Tivolis direktør Lars Liebst afsløre planerne for Tivolis gennemgribende ombygning. En ombygning, der både åbner Tivoli lidt op udadtil og gør livet lidt grønnere for københavnerne.

Det er det amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners, der har slået stregerne til en ombygning, der strækker sig fra hovedindgangen på Vesterbrogade og hele vejen ned langs Hovedbangården til Tivolis Koncertsal i Tietgensgade.

Læs også: 45.000 kvm boliger på vej i Valby

- Det bliver et arkitektonisk greb om den lange strækning, der vil give den del af byen et helt nyt liv. Det gør man ved at åbne Tivoli op udadtil og samtidig kigge på trafikstrukturen. Arkitekterne er kommet med et meget visionært forslag, der falder helt i tråd med den diskussion, der er i øjeblikket om mere grønt i metropolområdet, siger Lars Liebst.

Et flertal i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har netop besluttet at undersøge mulighederne for at bygge en vejtunnel under dele af H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade for på den måde at skabe et bilfrit rum omkring Rådhuspladsen, Tivoli og Axeltorv.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141