23948sdkhjf

Advarsel om nye snekollaps

Statens Byggeforskningsinstitut anbefaler at tage på sportshaller og indkøbscentre undersøges for at undgå sammenstyrtninger ved kraftigt snefald.
Sidste år kollapsede indtil flere tage under de voldsomme snemasser i februar måned og med vinterens komme, opfordrer Statens Byggeforskningsinstut (SBi) nu til, at tagene på landets sportshaller og indkøbscentre undersøges, da kollaps meget vel kan forekomme igen.

SBi har netop undersøgt de 13 sportshaller og andre bygninger med store tage, der kollapsede sidste år. Seniorforsker Jørgen Nielsen fra SBi siger om undersøgelsens resultat:

- Bygninger med brede tage udgør en uforholdsmæssig stor del af de bygninger, der blev skadede. Det fører til en mistanke om, at sikkerheden over for sne i denne bygningstype ikke er så god som i andre bygninger.

Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen, der har bestilt undersøgelsen his SBi, opfordrer civilingeniør Ejner Jerking bygningsejere til at tjekke tage på haller og bygninger for at få klarlagt, om de kan klare voldsomme snemasser.
Undersøgelsen fra SBi konkluderer, at fejlkonstruktioner, forglemmelser og forældede normer var blandt de vigtigste årsager til, at de 13 haller og andre store bygninger kollapsede.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097