23948sdkhjf

Lauritz Knudsen udnyttede markedsdominerende stilling

Højesteret har slået fast, at LK A/S overtrådte konkurrenceloven ved at anvende et rabatsystem i sine aftaler med grossister, som var et misbrug af selskabets dominerende stilling på markedet for stikkontakter, afbrydere mv. for fast installation i Danmark.
Højesteret har i dag slået fast, at LK A/S overtrådte konkurrenceloven ved at anvende et rabatsystem i sine aftaler med grossister, som var et misbrug af selskabets dominerende stilling på markedet for stikkontakter, afbrydere mv. for fast installation i Danmark.

- Jeg er meget tilfreds med, at Højesteret har stadfæstet Konkurrencerådets indgreb overfor Lauritz Knudsen A/S. Efter at have været prøvet ved fire instanser er der ikke længere nogen tvivl om, at LK A/S overtrådte konkurrenceloven ved at misbruge sin dominerende stilling på markedet, udtaler Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing.

Sagen startede tilbage i december 2000, hvor Konkurrencerådet fandt at LK misbrugte sin dominerende stilling. Konkurrenceankenævnet stadfæstede 17. maj 2002 Konkurrencerådets afgørelse. LK indbragte sagen for Østre Landsret med påstand om, at Konkurrencerådets afgørelse skulle ophæves. Landsretten frifandt ved dom af 6. december 2005 Konkurrencerådet, og rådets afgørelse blev således ikke ophævet. Og nu har også Højesteret tiltrådt Landsrettens afgørelse.

Konkurrencerådet fandt, at LK’s rabatsystem bl.a. var udformet således, at det tilskyndede LK’s kunder (grossisterne) til at forudbestille deres samlede køb af stikkontakter hos LK. Rabatsystemet kunne ikke omkostningsbegrundes. Rabatsystemet var loyalitetsskabende og fastlåste strukturen på markedet for stikkontakter ved at binde grossisterne til LK.

For yderligere informationer i sagen, kan man på Konkurrencestyrelsens hjemmeside læse Konkurrencerådets afgørelse, Konkurrenceankenævnets kendelse, Landsrettens dom og Højesterets dom.

Kilde: Konkurrencestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078