23948sdkhjf

Dissing+Weitling med i prestigefyldt bro-projekt

For arkitekterne Dissing+Weitling (D+W) starter år 2008 med landingen af en stor prestigefuld opgave: rådgivning i forbindelse med opførelsen af en ny bro over Forth-fjorden i Skotland, hvor D+W var på det vindende hold sammen med Arup, Jacobs, Flint & Neill Partnership og EC Harris.
Arkitekterne Dissing+Weitling har netop vundet konkurrencen om at rådgive i forbindelse med opførelsen af en bro over Forth-fjorden i Skotland.

Opgaven er vundet i skarp konkurrence med branchens førende aktører og er forbundet med stor international prestige, dels pga projektets størrelse og den vitale betydning som passagen over Forth-fjorden – med godt 66.000 dagligt krydsende køretøjer – har for den infrastrukturelle forbindelse mellem Edinburgh, Fife og den skotske østkyst.

Dels pga den kontekst den nye bro indskriver sig i med de to eksisterende broer – den berømte jernbanebro fra 1800-tallet og hængebroen fra 1900-tallet – der begge er fredede og står som verdenskendte brohistoriske landemærker. Netop denne sammenhæng gør den nye Forth bro til en særligt spændende arkitektonisk opgave som kan afslutte trilogien med et vartegn for det 21. århundredes brobyggeri.

Projektet, der anslåes at komme til at koste et sted mellem 33 og 42 millarder danske kroner, starter op i januar 2008.

Dissing+Weitling indgår i et projektsamarbejde med Arup, Jacobs, Flint & Neill Partnership og EC Harris.

Kilde: Dissing+Weitling - www.dw.dk/dk/forside.aspx

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156