23948sdkhjf

Danskerne bedst til sort arbejde

Danskerne er europamestre i sort arbejde. Det fremgår af en undersøgelse fra EU-kommissionen. Forsker betvivler sandhedsværdien af undersøgelsen, mens Dansk Industri griber chancen og kræver top- og mellemskat fjernet.
Danmark er det land i hele EU, hvor flest personer udfører sort arbejde. En undersøgelse fra EU-Kommissionen viser, at 18% af alle danskere inden for det seneste år har udført sort arbejde.

Danmark indtager første pladsen foran Letland på anden pladsen med 15% og Holland på 3. pladsen med 13%. I undersøgelsen svarede 81% af de adspurgte danskere i øvrigt, at risikoen for at blive taget for ulovligt måneskinsarbejde er lille. Det er kun overgået af Sverige, hvor 84% svarede det samme.

Dansk Industri har regnet videre på tallene i rapporten og mener at kunne se en klar sammenhæng mellem høje marginalskatter og sort arbejde. Hos DI regner man med at kunne halvere mængden af måneskinsarbejde i Danmark, hvis man fjerner top- og mellemskat.

Rockwool Fondens Forskningsenhed, der tidligere har lavet omfattende forskning på området, er ikke helt enig i denne opfattelse.

Forsker Claus Larsen siger til Jyllandsposten:

- Selvom man fjernede mellem- og topskatten, ville der stadig være et betydeligt økonomisk incitament til ikke at betale skat. Det er svært at vide, hvor grænsen går for, hvornår man synes, at gevinsten ikke længere er stor nok.

Han tilføjer endvidere, at undersøgelsens resultat skal tages med et gran salt, da den afslørede meget lidt sort arbejde i en række sydeuropæiske lande – lande, der er kendt for at have en stor sort sektor, men som blot lægger andre metoder for dagen.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109