23948sdkhjf

Jobplan peger i den rigtige retning

Dansk Byggeri er tilfreds med regeringens nye udspil til jobplan. – Et skridt i den rigtige retning, men efterlønnen er stadig med til at dræne arbejdsmarkedet, siger Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri er tilfreds med, at regeringen nu fremlægger en samlet jobplan, der både ser på indenlandsk og udenlandsk rekruttering:

- Vi har brug for mere arbejdskraft, og de initiativer, som regeringen lægger op til, vil være med til at sikre det, siger adm. direktør, Jens Klarskov, Dansk Byggeri.

Regeringen lægger blandt andet op til at halvere den periode, man kan modtage supplerende dagpenge:

- Forslaget er ganske fornuftigt. Supplerende dagpenge sikrer en vis fleksibilitet på arbejdsmarkedet, men det må ikke blive en ordning, som man kan indrette sig mere eller mindre permanent på, og det har det desværre udviklet sig til, når 40 pct. reelt ikke står til rådighed for et fuldtidsjob, siger Jens Klarskov.

Jens Klarskov hæfter sig især ved de forslag, som gør det mere attraktivt at arbejde frem for at være på passiv forsørgelse:

- Vi har parkeret alt for mange mennesker på førtidspension, efterløn og supplerende dagpenge. Folk, som sagtens kunne arbejde enten på halv- eller fuld tid. Der er brug for at gøre sådanne ordninger mere fleksible, så folk ikke bliver straffet for at arbejde, siger Jens Klarskov, der dog gerne have set, at regeringen havde lagt op til også at justere efterlønnen:

- Selvom velfærdsaftalen gjorde en smule ved efterlønnen, så er den stadig med til at dræne arbejdsmarkedet, og i en situation med mangel på arbejdskraft ville det være oplagt at gøre det mindre attraktivt at forlade arbejdsmarkedet. Efterlønnen er simpelthen stadig alt for attraktiv, og hvis man ønsker at øge arbejdsstyrken markant, så er det nødvendigt at justere ordningen igen, siger Jens Klarskov.

Den nye jobplan hænger snævert sammen med den plan for international rekruttering, som regeringen fremlagde sidste år. De to planer hænger ifølge Jens Klarskov uløseligt sammen:

- Manglen på arbejdskraft bliver større og større, og derfor er vi nødt til at gøre noget for at give endnu flere lyst til at rejse til Danmark for at arbejde, slutter Jens Klarskov.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125