23948sdkhjf

Overlad sikkerheden til bygge-eksperter

NCC Arbejdsmiljøafdeling vil nu også bistå andre bygherrer med at forøge sikkerheden på byggepladserne. Bl.a. har firmaet succes med såkaldte mønsterrunder, der halverer risikoen for arbejdsulykker.
Når bygherren på en byggeplads beskæftiger to eller flere entreprenører, som samtidig beskæftiger mere end 10 personer skal arbejdet, ifølge Arbejdsministeriet, koordineres ved en såkaldt sikkerhedskoordinator.

Denne sikkerhedskoordinator har bl.a. til opgave at udarbejde og vedligeholde en plan for sikkerhed og sundhed på byggepladsen. Endvidere at sørge for fokusering og afgrænsning af sikkerheds-områder, afholde sikkerhedsmøder hver 14. dag samt anmelde byggepladsen til Arbejdstilsynet.

Men mange bygherrer har ikke ressourcerne til at varetage denne funktion, og derfor har én af Danmarks førende byggevirksomheder NCC via firmaets arbejdsmiljøafdeling nu besluttet også at aflaste eksterne bygherre landet over med denne opgave. Via sine mangeartede byggeopgaver har NCC gennem årene opbygget en stor ekspertise ikke mindst på sikkerhedsområdet. Så stor, at firmaet i 2006 fik Arbejdsmiljøprisen i kategorien ”Arbejdsulykker”.

- Denne ekspertise vil vi gerne dele med andre bygherrer, således at de uden besvær kan overholde Arbejdsministeriets krav til den fornødne sikkerhed på arbejdspladsen, siger sikkerhedskoordinator Knud Magnussen fra NCC.

Risikoen for arbejdsulykker kan halveres
Selv om det ikke er et lovkrav, anbefaler NNC, at der afholdes opstartsmøder, hvor der i samarbejde med bygherrens entreprenører aftales de nødvendige ”spilleregler” på byggepladsen, således at unødige konflikter og farlige situationer opstår. Efterfølgende igangsættes ugentlige ”mønsterrunder” på byggepladsen, som heller ikke er lovkrav, hvor aktuelle risici bliver identificeret og bragt i orden. Undersøgelser har påvist, at disse mønsterrunder halverer risikoen for arbejdsulykker. Også hele ”papirgangen” sørger NCC for.

Med andre ord varetager NCC alle sikkerhedsmæssige aspekter indtil den pågældende byggeopgave er udført. Men det står enhver bygherre frit for, om man vil vælge hele ”pakken” eller blot nogle få sikkerhedsydelser fra os, slutter Knud Magnussen.

Kilde: NCC

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125